Què és Litterarum?

La literatura catalana a escena

Litterarum és una fira professional que promou obres de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana i que no han estat concebuts originalment per a l’escena. Una simbiosi creativa entre literatura i arts escèniques impulsada per l’Ajuntament de Mora d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

El seu àmbit és el del domini lingüístic del català (Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra, la Franja de Ponent, la Catalunya Nord i l’Alguer) i des de la seua creació el 2007 ha fet créixer considerablement el nombre de creacions escèniques inspirades en la literatura i ha sabut apropar autors de les lletres catalanes de totes les èpoques, clàssics i contemporanis, a un públic més ampli.

Per què Litterarum?

La literatura es pot llegir però també veure, sentir i experimentar. Litterarum Móra d’Ebre la puja a escena per tal de fer-la viure d’una manera col·lectiva i diferent. Fomentem la passió de llegir a través de les arts escèniques per descobrir o redescobrir textos literaris com poemes, contes i novel·les que en molts casos mai abans havien sortit dels prestatges i del format llibre.

En família, en parella, amb amics, viuràs la literatura; l’ambient que s’hi respira fa que et sentis part de la fira d’espectacles literaris.

La literatura puja a escena i envaeix les places i els carrers, la vora del riu i sobretot el ric patrimoni local de Móra d’Ebre. S’aconsegueix, un cop a l’any, que els textos escrits cobrin vida pròpia gràcies als artistes, tot cercant nous espais escènics curiosos i diferents, no sempre dins d’un teatre o una biblioteca. El patrimoni històric i natural (castell, riu, arbredes i muntanyes) aconsegueix escenaris no convencionals que també contribueixen a construir un relat que transporta sensacions sorprenents.

VALOR LITERARI

Apropar la literatura catalana des d’un altre format que no és el llibre

VALOR ARTÍSTIC

Gaudir d’espectacles literaris de diferents disciplines i a per a tots els públics

VALOR PROFESSIONAL

Fer visibles espectacles i artistes a programadors d’arreu

Litterarum en xifres

10 anys d'espetacles literaris

11

EDICIONS

264

ESPECTACLES

1.840

ARTISTES

23.100

ESPECTADORS

Qui hi ha darrera de Litterarum?

Què cal saber de Litterarum Fira d’Espectacles literaris

Organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes és una fira professional que té per objectiu principal apropar la literatura en llengua catalana d’arreu dels Països catalans a un públic el més ampli possible a través de les arts escèniques. Teatre, música, dansa, recital, titelles o espectacles multidisciplinaris que tenen en comú l’haver estat inspirats en textos d’escriptors d’arreu dels territoris de parla catalana. Com a fira professional hi ha una presència important de programadors, ja que més enllà de convertir Móra d’Ebre durant quatre dies en l’epicentre de les lletres catalanes el que busca la fira és que aquests espectacles d’essència literària es programin en sales i teatres dels territoris de parla catalana durant tot l’any.