Èxit rotund de la 17a edició de Litterarum amb 4.500 espectadors

  • La mostra referma el seu posicionament com a espai de referència d’espectacles literaris en llengua catalana
  • Uns 60 programadors culturals hi han conegut noves tendències per preparar l’agenda cultural de la pròxima temporada

Litterarum tanca la seva 17a edició superant les expectatives i batent un nou rècord d’assistència amb 4.500 visitants. Durant aquest cap de setmana passat a Móra d’Ebre, la cita va oferir un extens programa d’espectacles literaris en llengua catalana amb propostes per a totes les edats, i d’entre les quals cal destacar l’èxit de Litterarum Petits i del 3r maridatge literari a l’emblemàtic castell del municipi. 

Val a dir que les 14 propostes escèniques literàries en llengua catalana amb títols i creadors molt potents, no només han atret l’atenció del públic, sinó també la mirada d’una seixantena de programadors culturals interessats en les noves tendències que fusionen arts escèniques i literatura en llengua catalana per preparar la pròxima temporada cultural. 

I és que, l’interès general mostrat cap a la fira d’espectacles literaris demostra el seu posicionament com a punt de referència i descoberta dels espectacles literaris en llengua catalana dins dels territoris de domini lingüístic català. En aquest sentit, des de l’organització es referma la intenció de seguir augmentant la repercussió de la mostra. “Volem créixer en el sentit d’ampliar l’impacte en l’àmbit territorial de parla catalana. S’hi ha fet molta feina i estem consolidats, però volem expandir aquesta rellevància a escala nacional”, afirma Gemma Sastre Sancho, directora de Litterarum. 

Una visió compartida des de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, ens des del qual es vol aconseguir més suport per part de les institucions per engrandir la fira. L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés Renedo, explicava que estan “molt contents amb la participació del públic i la qualitat de tots els espectacles”, motius pels quals “seguirem apostant per aquesta fira que és tot un referent”. 

Paral·lelament, durant el mateix cap de setmana, també ha tingut lloc la 21a Fira del Llibre Ebrenc, la qual ha registrat un gran volum de vendes. 

Dirigit per Gemma Sastre Sancho, Litterarum 2024 l’han organitzat l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Coordinació Territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre. Així mateix, ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre, la Diputació de Tarragona, la Institució de les Lletres Catalanes, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Òmnium Ebre i el patrocini d’Agbar. 


Per a més informació i peticions específiques: 

Organització Litterarum: info@litterarum.cat / 977 40 00 12 (Regidoria de Cultura)

Premsa: Josep Ramon Guallar Roda: jrguallar@vertexcomunicacio.com / +34 669 616 201